16.8


maria mena - viktoria



totalt noll

Jag vet att jag är allergisk mot vit kajal ändå tar jag på mig det, så nu sitter jag här och gråter. Eller det rinner liksom. Dumma jag.

Igår träffade jag min fina syster Mimmi och vi diskuterade kameror och försökte förstå oss på henne nya (en Olympus, minns inte namnet). Det var ganska så omöjligt. Sen kunde vi inte hålla oss, så vi bakade en kladdkaka.
Gjorde också en fotobok på Fujidirekt och den blev jättefin, tema Putte i Parken 2011. Fick den gratis tack vare en kampanj, blev helt överlycklig när det stod Totalt: 0,00.
Så den kommer nog om några dagar! c:

Idag försov jag mig, ehe. Och så har jag megahåltimme så jag sitter här och gör matteläxan.
Imorgon är det fredag.

Pusspusspuss.

nikon d300

I somras när jag var på Skansen fick jag testa en Nikon-kamera (inte för första gången, men kanske för första gången mer seriöst). Har hört att Nikon är bättre än Canon (jag är inte så himla insatt hejhej) plus att jag förstått att denna är bättre än min stackars EOS 1000d (som för övrigt kan gå och dö, fast det har den ju redan).
Det var riktigt spännande, mehe.
Den hade ju övermånga knappar och grejer, men tyckte att det blev bra foton ändå. I alla fall hur jag komponerade dem? Bra kvalité blev det ju hur som helst.

Blablabla, här får ni en bild:
(alla bilder var för stora, visar fler imorgon)



vet inte, orkar inte, dumma jävla



Error 99.

cuteness overload



HEHEHE.

ge mig denna, tack?



lite inspiration innan måndagen






det här är bra grejer




no name

Jag hade inte tänkt lägga upp någon text här, men det kanske får bli så ändå. Vill i allafall lägga ut den här första lilla biten som jag skrev igår. Ni behöver inte kommentera eller något, läs igenom bara. Det vore trevligt om någon gjorde det.
Puss.



Svarta järnstänger omger den nya sängen. Den står intryckt mot väggen längst in i det högra hörnet i det lilla rummet, precis under det stora fönstret med ovanligt djup fönsterkarm. Stora droppar dunsar mot rutan i behaglig takt och långt borta hörs ett åskmuller.

Sängen är fylld med lådor. Lådor som innehåller viktiga, ömtåliga saker. Sådana saker som man nästan inte kan förklara och som hon egentligen borde ha gjort sig av med. Nedanför sängen står större lådor, innehållande kläder och böcker. Väggarna är beiga och tomma, förutom ett fotografi. Ett fotografi som föreställer en mörkhårig, elvaårig flicka i famnen på en lika mörkhårig pojke i sextonårsåldern.

Hon sitter på en pall full av färgfläckar framför den öppna dörren. Hennes svarta lugg hänger i ögonen när hon stirrar på det en aning slitna fotografiet. Det första som kom in i hennes rum och det skulle alltid få sitta där, vad som än hände.

En åskknall, högre än de föregående, får henne att släppa fotografiet med blicken. Sakta ställer hon sig upp, kliver över klädlådorna, upp i sängen och fram till fönstret. Dropparna rinner nerför rutan i en desperat tävling att komma först. Hon låter fingrarna glida över det iskalla glaset, följer handen med ögonen.

Han skulle ha tyckt om det här fönstret, det visste hon. Han skulle ha älskat att sitta i det och iaktta utsidan. Funderat. Han skulle ha skrivit tusentals vackra texter om allt han såg där utanför, även fast där inte fanns någonting. Hon visste att det skulle ha varit så.

Det var därför hon valde det här rummet.

– Är du säker på att du vill ha det lilla, Stella? hade hennes mamma frågat henne redan första gången de besökte lägenheten.

– Jag behöver inte ens fundera, svarade hon och hennes mamma förstod.

Det gör hon alltid. Men inte nu. Hon förstår att Stella är ledsen, hon förstår att Stella inte vill prata. Hon förstår varför Stella ville ha just det lilla rummet.

Men hon förstår inte hur det kändes att bli halv. Att Stellas hjärta gått sönder och inte kan lagas.
Någonsin.


och jag våga aldrig hålla din hand



Lyssnar på det här. Bäst. Skriver också. Insåg igår att jag inte skrivit noveller sedan 09 och att jag saknar det. Så nu skriver jag. Säg till om ni vill läsa det eller något, skulle behöva lite feedback.

Puss&Kram.

all i need to do is close my eyes


22 september



^ Hade gärna fått vara min frukost.
Godmorgon. Idag är det torsdag. Ska göra en stopmotion som ni kanske kan få se senare, om ni vill.

Vill egentligen bara säga grattis till Tom Felton på hans födelsedag, TEHEHHE. ♥
Puss.

jag saknar dig mindre och mindre



Jag går i vinterskor på hösten, alltid förberedd för storm

jag kan tänka tills det knappt finns nått kvar, jag har känslor utan uppehåll
jag har förlorat en tävling, men vunnit ett val
har bestämt att stå helt utanför det där som jag blir ledsen av

the science of sleep



Den här filmen såg vi i skolan igår, tycker att den var fin och bra och värd att se.



mixtrar med photoshop


vuxenpoäng

Idag har jag bakat bullar, cyklat i motvind, känt doften av höst och jag har gjort egen sås för första gången i mitt liv (och förresten blev den faktiskt väldigt god).

Just nu är jag extremt ritsugen och allt sådant så jag funderar på att rita hela natten.
Ikväll spelar HåkanLiseberg. Hade inte alls velat vara där, varför skulle jag det? Waste of time.
(uhu)

Imorgon fyller min syster år. Så jag måste skaffa en present av något slag. Uhm.
Puss.
J.

and when you die you wake up


lite








höstcollage


Längesen jag gjorde ett collage. Så jag välkomnar hösten med lite fina kläder (som jag inte har, men önskar att jag hade).

Hejhej höst!

pickelniga



accio tom felton




EH. EHE. Dör lite.
Lalala.
Så ja, detta är vad jag lyssnar på.

Hejdå.

if i'm dreaming, then i'm dreaming of you



9/11

Här sitter jag och lyssnar på Tom Felton's ljuva stämma. Vilket jag har gjort den största delen av den här dagen förutom att ha slängt gamla blommor, spelat Skate 3 och städat mitt krypin.

Tänkte bara:



Tio år.
Jag minns den där dagen. Allt var så himla konstigt. TVn stod på hela dagen och det var hela tiden en massa röster och de skrek saker ibland. Jag förstod ju inte att två stora byggnader hade fallit till marken på andra sidan jorden. När man är sju år vet man ju knappt att det finns någonting annat än skolan, kompisar och att vara med kompisarna efter skolan.

Det är konstigt och läskigt.
Såg någon dokumentär för ett halvår sen om det här. En film ihopsatt av en massa småfilmer gjorda av privatpersoner, som gick igen minut för minut under den dagen. Den var intressant.

Nej, nu ska jag sova.
J.

grönalund nionde september tvåtusenelva











Det blev ganska få bilder eftersom att min kamera har bestämt sig för att hata mig. Tacktack.

fortsätt som ett höstlöv i vårens första flod


Bild härifrån.

Idag samlades lite folk på Grönalund för att se Håkan Hellström.

E l l e r  j a . . .
Jag har nu sett Håkan tre gånger i min sjuttonåriga liv och denna konsert ligger tvåa i min topp-tre-lista. Mestadels för att publiken var awesome, på pip var den en massa människor som skrek som att de hade ont eller nåt. Men också för att var andra låtar, hela konserten var liksom annorlunda på något sätt.


Bild härifrån.

D E T  V A R  H U R  F I N T V A C K E R T B R A  S O M  H E L S T. ♥
(Men några låtar jag saknade, men vackert.)

Kom till Grönan vid tre tror jag. Vi åt Kinapuffar (blev otroligt sugen på det helt plötsligt), drack Mer och stirrade på Nils. Sen stalkade vi honom från ena änden till den andra. Sen såg vi honom aldrig mer. Sadface.
Såg även att Mona Sahlin sjöng med i de flesta låtarna från en VIP-balkong och såg Maria MontazamiÅhléns. Det var ju lite coolt.

Och Håkan. Ja. Håkan. ♥ Vad ska jag säga? Jag är deprimerad. Inget mer på ett tag? Vad menar han?
Ska lyssna på 2 Steg från Paradise och minnas hans skivsignering nu.
Puss. ♥
J.

hemmagjort halsband




Såhär planerar jag att mitt halsband ska se ut. Vi gör smycken på Formgivningen och jag har valt tema kent. Ska använda fåglar i alla smycken.
Har redan gjort ett halsband, detta ska bli ungefär likadant fast med fjädrar.

(nu åker jag och Ebba in till Grönalund och ser vackraste Håkan igen. ♥ ♥ ♥)
Pusspusspuss.
J.


i'm only human



Åh denna var bara för fin. ♥
Perfekt med en textrad från Paramore - Monster.

igen



Sitter vid pappas dator trots att min står egen ungefär 10 meter ifrån mig. Det här är jag och min syster, vet inte hur gamla. Men jättesöta och lyckliga uppe på en rauk. Weyho.

Kollar på Harry Potter (ja, igen), dricker te och äter halstabletter. Längtar till fredag. Orkar inte vara sjuk. Ja, that's my life for the moment.

J.

snor, eller... ja


Pusselelel från i somras.

Sitter här och snorar som en idiot. Imorgon blir jag hemma. Imorgon blir det Harry Potter, glass och teckna serier hela dagen.

Puss på er.
Eller inte, ni vill ju inte sjuka.
(Ledsen att var och vartannat inlägg här innehåller Harry Potter. Eller nej, jag är inte ledsen, det är ju min blogg. Uh. Men hejdå nu. Sov sött, dröm om alla småkryp du mött.)

valborg -10




de vises sten



Tittade precis på Harry Potter och De vises sten och åt thaimat alldeles ensam och sjuk. Tänker antingen fortsätta kolla på HP eller Linas kvällsbok. Eller så väntar jag med den sistnämnda tills Olivia kommer hem.



Kan se den här filmen hur många gånger som helst. Så sjukt bra och fin och söt. Finns så många fina quotes i den också, här är några av mina favoriter:






Puss på er fina där ute. ♥

jag är aldrig sjuk



"Var är alla egentligen?"
"De är nog sjuka."
"Men så många?"
"Ja, själv är jag aldrig sjuk."


Ja. Aldrig. Det är ungefär 99% chans att jag blir sjuk när jag säger sådär. Så nu sitter jag här och knaprar Alvedon och häller i mig te. Men Håkan live @ Way out west gör mig lite glad. Har konsert i vardagsrummet.

J.

maj -10


tänkte bara berätta...

Såg hur konstigt det ser ut med en stor bild på mig där ba tjoff på bloggen. Konstigtkonstigt. Undrar hur folk klarar av att posta bilder på sig själva hela tiden. Hur orkar man stå och fota sig själv typ hela tiden för att få en bra bild. Ok förlåt sånt sysslar jag också med. Men. Sådär asmycket. Massor.

Förresten, nu när vi ändå pratar om mig och detta är ett textinlägg, så vill jag berätta en grej. Det rör väl typ bara tre av mina läsare - men i allafall.
Jag har bestämt mig för en sak som jag har grubblat på sen i julas. Hela sommarlovet har jag funderat på hur jag ska göra. Men nu är det decided. Mamma har ringt. Jag kommer inte mer att dansa på ABF.
Vill ta en paus. Känner att det inte passar mig just nu. Kommer att sakna att träffa alla och dansa med er men jag måste lägga det på hyllan ett tag eftersom att det inte är någonting jag verkligen vill satsa på. Och för att jag bara inte känner för att dansa nu.

Pust. Now it's done, I've told you.
J.

för ett år sedan såg jag ut såhär



Ah, kolla vad söt.

for one way travel


tvärtom?



KOLLA VAD SNYGG HARRY ÄR SOM SLYTHERINARE! Draco i Gryffindor = inte fullt lika bra.


ögon


Hittade i mitt block och skannade in dem.

RSS 2.0